Walter Kappacher

© Paul Zsolnay Verlag

Walter Kappacher

Walter Kappacher, born 1938 in Salzburg, began writing in 1964. Since 1978 he has lived as a free-lance writer. Numerous prizes and awards, most recently the Hermann Lenz Preis (2004).


More books of Walter Kappacher

Silver Arrows

Silver Arrows

While travelling through Italy, a motor sports journalist discovers a museum dedicated to racing driver Tazzio Nuvolari and decides to write a book about Germany's Silver Arrow racing cars of the ...

more

The Long Letter

The Long Letter

The widely-admired novel Selina, one of the great surprises of last year's book market, brought sudden fame to an author who had long been an insiders' tip.

Rofner, an insurance clerk, ...

more

Selina or The Other Life

Selina or The Other Life

Stefan, a teacher, accepts an acquaintance’s offer to move into his ancient and isolated farmhouse in Tuscany. The reader experiences at first hand how Stefan settles into the house and its ...

more

Show all titles of Walter Kappacher

Walter Kappacher

Presse

„Seine Bücher liegen fernab unserer Welt der Pleonexie, sprich der Sanktionierung von Anmaßung, Gier, Trivialität als systemischen Produktivkräften. Sie sind ernst, still und karg wie eine Mönchszelle. Unter so vielen Autoren, die zu laut sind, deren Geltungsdrang den Nährwert ihrer Mitteilungen weit übertrifft, wirkt die Lektüre von Kappachers Romanen purgierend wie der Aufenthalt in einem Schweigeorden.“ Gabriele Killert, Die Zeit, 31.05.2012

 


Awards

2009 Georg-Büchner-Preis

2008 Ehrendoktorat der Universität Salzburg

2006 Großer Kunstpreis des Landes Salzburg

2005 Mitglied der Deutschen Akademie für Sprache und Dichtung

2004 Hermann-Lenz-Preis

1986 Literaturpreis des Kulturkreises im Bundesverband der deutschen Industrie

1977 Förderungspreis zum Großen Österreichischen Staatspreis für Literatur

1975 Förderpreis zum Rauriser Literaturpreis

Bibliographie

Im Hanser Verlag erscheint
2012 Land der roten Steine

Im Deuticke Verlag sind erschienen
1990 Touristomania. Erzählung (Neuauflage 2009)
1993 Ein Amateur. Roman (Neuauflage 2009)
1997 Wer zuerst lacht. Erzählungen
2000 Silberpfeile. Roman (Neuauflage 2009)
2005 Selina oder Das andere Leben. Roman

Weitere Veröffentlichungen (Auswahl)
1975 Morgen. Roman (Neuauflage Deuticke 2009)
1975 Werkstatt. Roman
1978 Rosina. Erzählung (Neuauflage Deuticke 2010)
1979 Die irdische Liebe. Erzählungen
1980 Die Jahre vergehen. Drehbuch (mit Peter Keglevic)
1982 Der lange Brief. Roman (Neuauflage Deuticke 2007)
1984 Gipskopf. Erzählung
2007 Hellseher sind oft Schwarzseher. Essay
2009 Der Fliegenpalast. Roman
2012 Land der Roten Steine