Marjaleena Lembcke

© Verlag Nagel & Kimche

Marjaleena Lembcke

Marjaleena Lembcke was born in Finland in 1945 and now lives near Munster. She has written many picture books, books for children and young adult readers which have won her many prizes; two of her books were nominated for the German Prize for Young Readers Literature and three have been awarded the Austrian Children’s Book Prize.

Marjaleena Lembcke

Awards

2015 Österreichischer Kinderbuchpreis

2012 Deutscher Hörbuchpreis

2012 Deutscher Hörbuchpreis

2011 Empfehlungsliste Evangelischer Buchpreis

2010 WDR Lilipuz, Buchtipp des Monats

2005 Österreichischer Kinderbuchpreis

2005 Luchs (Die Zeit & Radio Bremen)

1999 Österreichischer Kinderbuchpreis

Bibliographie

Im Nagel & Kimche Verlag sind erschienen:
1993 Mein finnischer Großvater. Kinderbuch
1995 Die Zeit der Geheimnisse. Kinderbuch
1997 Der Sommer, als alle verliebt waren. Kinderbuch
1998 Als die Steine noch Vögel waren. Kinderbuch
1998 Finnische Tangos. Roman
1999 Und dahinter das Meer. Kinderbuch
2000 Abschied vom roten Haus. Kinderbuch
2001 Schon vergessen. Eine Schusselgeschichte. Kinderbuch
2003 In Afrika war er nie. Kinderbuch
2005 Die Fremde im Garten. Kinderbuch
2006 Liebeslinien. Kinderbuch
2008 Der Mann auf dem roten Felsen. Kinderbuch
2009 Hexenheim Horizont. Kinderbuch
2010 Die Füchse von Andorra. Kinderbuch
2016 Wir bleiben nicht lange. Roman