Joseph Zoderer

Joseph Zoderer was born in Merano, South Tyrol, in 1935 and still lives in the region. He has received international prizes for his writing and was awarded the German Schiller Society's Prize in 2001 and the Hermann-Lenz Award in 2003. Hanser has recently published Das Schildkrötenfest (novel, 1995), Der Schmerz der Gewöhnung (novel, 2002) and Der Himmel über Meran (narratives, 2005).

Joseph Zoderer

Awards

2005 Walther von der Vogelweide-Preis

2003 Hermann-Lenz-Preis

2001 Ehrengabe der Schillerstiftung

Bibliographie

Im Carl Hanser Verlag sind erschienen
1982 Das Glück beim Händewaschen. Roman
1982 Die Walsche. Roman
1984 Lontano. Roman
1987 Dauerhaftes Morgenrot. Roman
1995 Das Schildkrötenfest. Roman
2002 Der Schmerz der Gewöhnung. Roman
2005 Der Himmel über Meran. Erzählungen
2007 Liebe auf den Kopf gestellt. Gedichte

Im Carl Hanser Verlag Kinder- und Jugendbuch ist erschienen
1996 Als Anja dem Christkind entgegenging. Eine Weihnachtserzählung