Gabrielle Alioth

© Annette Boutellier

Gabrielle Alioth

Gabrielle Alioth,  born 1955 in Basle, worked as an economist, before moving, in 1984, to Ireland, where she lives as a writer and journalist. Since 1990, she has concentrated mainly on writing; her most recent publications with Nagel & Kimche are the novels Die griechische Kaiserin (2011) and Die Braut aus Byzanz (2008).

Gabrielle Alioth

Awards

2012 SCALG-Prosapreis

Bibliographie

Im Nagel & Kimche Verlag sind erschienen:
1990 Der Narr. Roman
1994 Wie ein kostbarer Stein. Roman
1996 Die Arche der Frauen. Roman
1998 Die stumme Reiterin. Roman
2003 Die Erfindung von Liebe und Tod. Roman
2007 Der prüfende Blick. Roman
2008 Die Braut aus Byzanz. Roman
2011 Die griechische Kaiserin. Roman

Im Sanssouci Verlag ist erschienen:
2003 Irland - eine Reise durchs Land der Regenbogen. Reisebuch

Im Hanser Kinderbuch ist erschienen:
2004 Ach wie gut, dass niemand weiß!